Golden Retriever: Lees Alles Over Dit Ras! [Belangrijke Info] (2024)

Golden Retriever: Lees Alles Over Dit Ras! [Belangrijke Info] (1)

Golden Retriever geschiedenis: De Golden Retriever is een van de populairste hondenrassen in de Verenigde Staten. De vriendelijke, tolerante houding van het ras maakt ze tot geweldige gezinshuisdieren, en hun intelligentie maakt ze tot uiterst bekwame werkhonden.

Jarenlang was er een legende dat Golden Retrievers afstamden van Russische herdershonden die gekocht waren bij een circus. In werkelijkheid werd het ras ontwikkeld in Schotland, op het hoogland landgoed van Sir Dudley Majoribanks, later bekend als Lord Tweedmouth.

Hoewel Golden Retriever van iedereen houdt, is hij niet geschikt voor elk huis. Hij bruist van energie en heeft dagelijks minstens een uur beweging nodig. Een grote tuin of een akker waar hij kan rennen is belangrijk, net als een actief gezin dat hem betrekt bij alles wat ze doen. Hij kan verlatingsangst ontwikkelen of destructief worden als hij aan zijn lot wordt overgelaten.

Intelligent, speels en een temparament omschrijft deze hond het beste. Golden Retriever houdt van plezier, is speels en aanhankelijk, en altijd in voor een vrolijke tijd. Hij kan ondeugend zijn en is niet te beroerd om je ondergoedlade te plunderen en de woonkamer binnen te huppelen met een string met luipaardprint in zijn tanden – terwijl er gasten zijn, natuurlijk.

Inhoudsopgave

 • Wat zijn de kenmerken van een Golden Retriever?
 • Karakter van een Golden Retriever
 • Hoogtepunten
 • Wat is de persoonlijkheid van een Golden Retriever?
 • Hoe gezond is een Golden Retriever?
 • Welke hondenspullen moet ik aanschGolden Retriever voor een Golden Retriever?
 • Geen tijd?
 • Golden Retriever verzorging
  • Artikelen over verzorging van Golden Retriever:
 • Hoeveel voer heeft een Golden Retriever nodig?
 • Wat is de vachtkleur van een Golden Retriever
  • Golden Retriever Wandelspullen
 • Golden Retriever hondenkleding
 • Slaapplek Golden Retriever
  • Artikelen over de slaapplek
  • Golden Retriever Hondenspeeltjes
 • Meest gestelde vragen over Golden Retriever
  • Hoe groot wordt een Golden Retriever?
  • Hoe zwaar weegt een Golden Retriever?
  • Hoe oud kan een Golden Retriever worden?
  • Hoe vaak moet je een Golden Retriever uitlaten?
 • Hoe is een Golden Retriever met kinderen?
 • Wat kost een Golden Retriever?

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over Golden Retriever. We nemen je mee in de kenmerken van deze hond, welke hondenspullen het beste is voor deze ras, de omgang met kinderen en andere dieren en nog veel meer!

Wat zijn de kenmerken van een Golden Retriever?

Een lief, kalm karakter is het kenmerk van het ras. De Golden werd gefokt om met mensen te werken, en is gretig om zijn eigenaar te behagen. Hoewel hij een goede inborst heeft, moet de Golden, zoals alle honden, goed opgevoed en getraind worden om het beste uit zijn erfgoed te halen.

Zoals elke hond heeft de Golden al vroeg socialisatie nodig – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden, en ervaringen – als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je Golden pup opgroeit tot een welgevormde hond.

Zoals elke hond hebben Golden Retrievers vroegtijdige socialisatie – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden, en ervaringen – nodig als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je Golden Retriever puppy opgroeit tot een welgevormde, uitgaande, vriendelijke hond en dat ook blijft. Hem inschrijven in een puppy kleuterklas is een goed begin. Regelmatig bezoek uitnodigen, en hem meenemen naar drukke parken, winkels die honden toelaten, en op ontspannen wandelingen om buren te ontmoeten zal hem ook helpen zijn sociale vaardigheden bij te schaven Wees je ervan bewust, de sterke persoonlijkheid van de Golden Retriever kan overweldigend zijn. Ze zijn niet de hond voor een beginnend baasje, en ze zijn niet voor schuchtere mensen. Ze hebben een eigenaar nodig die stevige, liefdevolle discipline kan opbrengen.

Beweging is essentieel voor dit actieve ras. Ze hebben veel beweging nodig om te voorkomen dat ze zich vervelen en, op hun beurt, destructief worden.

De van nature beschermende Golden Retriever heeft de neiging agressief te worden als dat toegestaan wordt, of als ze niet goed opgevoed worden. Het trainen van de Golden Retriever is essentieel, en dat geldt ook voor een goede socialisatie van jongs af aan. Houd er rekening mee dat dit ras koppig is, dus extra geduld is nodig om ze de juiste hondse manieren aan te leren.

Ze zijn het meest geschikt voor een huis met een grote omheinde tuin of een nabijgelegen omheind park waar ze zich helemaal kunnen uitleven. Ze hebben minstens een half uur per dag actieve beweging of spel nodig, en hoewel het misschien een belediging voor hun waardigheid lijkt, moet je je Golden Retriever een trui aantrekken voor je bij koud weer naar buiten gaat. Met hun korte beharing en lage lichaamsvet krijgen ze het gemakkelijk koud.

Golden Retriever’s hebben vroegtijdige socialisatie en training nodig. Zoals elke hond kunnen ze schuw worden als ze niet goed gesocialiseerd worden – blootgesteld aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden, en ervaringen – als ze jong zijn. Vroege socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je Golden Retriever puppy opgroeit tot een welgevormde hond. Je jonge Golden Retriever inschrijven in een puppy kleuterklas is een goed begin. Regelmatig bezoek uitnodigen, en je Golden Retriever meenemen naar drukke parken, winkels die honden toelaten, en op ontspannen wandelingen om buren te ontmoeten, zal hem ook helpen zijn sociale vaardigheden bij te schaven.

Ontmoet altijd minstens een van de ouders (meestal is de moeder degene die beschikbaar is) om je ervan te vergewissen dat ze leuke temperamenten hebben waar je je prettig bij voelt. Het ontmoeten van broers en zussen of andere familieleden van de ouders is ook nuttig om te beoordelen hoe een puppy zal zijn als hij groot is.

De Golden Retriever is geen geschikte keuze voor een beginnende hondeneigenaar. Hij is slim, assertief, en onafhankelijk (lees koppig). Hij is een uitstekende waakhond en heeft de grootte en het vermogen om zijn huis en gezin te verdedigen als dat nodig is. Omgekeerd heeft hij een strenge hand nodig om te zorgen dat hij de juiste training en socialisatie krijgt. Hij rijpt langzaam en zal tot hij ongeveer 3 jaar oud is nog puppieachtig zijn…Stevig leiderschap betekent niet dat je de hond moet slaan – nooit. Dat zendt niet alleen een verkeerde boodschap uit, maar kan ook gevaarlijk zijn bij een grote, krachtige hond. De gevoelige Golden Retriever begrijpt toon en reageert goed op lof en beloningen als hij iets gedaan heeft wat je leuk vindt, maar ook op strenge, snelle correcties en consequente handhaving van regels als je niet leuk vindt wat hij doet. Kalm, rustig en zelfverzekerd zijn brengt je bij deze hond een stuk verder dan boos gebral. Consequentheid zal hem in staat stellen te ontspannen en te weten dat jij de baas bent.

Golden Retriever zijn vriendelijk, uitgaand, en gehoorzaam, hoewel ze een eigen wil kunnen hebben. Met hun kracht en slimheid kunnen ze een onvoorbereide eigenaar gemakkelijk overmeesteren, maar voor de ervaren hondenmens die ze de nodige trainingsstructuur en discipline kan geven, kunnen ze een gewillige en hardwerkende metgezel worden. Dagelijkse lichaamsbeweging in de vorm van lange wandelingen of gelegenheid om te zwemmen zal zijn liefde voor activiteit bevredigen en ervoor zorgen dat hij een rustige metgezel in huis is.

Dit lichaamshaar moet geschoren blijven om de huid gezond te houden. Het laten uitgroeien wordt vaak verontschuldigd als een manier om de hond warm te houden, maar de lange vacht vervult deze functie niet en lokt in plaats daarvan huidproblemen uit (truien zijn een betere optie voor warmte). De Naakthond zweet niet door zijn huid, en hij heeft dezelfde lichaamstemperatuur als elk ander ras. Sommige zijn echter vatbaar voor een hoektand-equivalent van acne.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, hoeft Golden Retriever geen zonnebrandcrème, vochtinbrengende lotion of andere op de huid aangebrachte stoffen te dragen op welk moment dan ook; vaak geeft dat alleen maar problemen. De huid heeft meer kans om gezond te blijven als er niets op gesmeerd wordt. Naakthonden moeten wel regelmatig gebaad worden, om de een of twee weken.

Zo aanhankelijk als hij is, is Golden Retriever ook onafhankelijk en wilskrachtig. Hij is beschermend voor zijn gezin – wat hem tot een uitstekende waakhond maakt – en zal reageren op bedreigingen. Omdat hij ooit als pit-gevechtshond gebruikt werd, kan hij agressief zijn tegen andere hondachtigen.

Het meest gedenkwaardige uiterlijke kenmerk van het ras is misschien wel zijn blauw-zwarte tong. Volgens de Chinese legende kreeg de tong zijn blauwe tint bij de schepping, toen een Chow druppels van de kleur oplikte terwijl de hemel geschilderd werd. Hij valt ook op door zijn bijna rechte achterpoten, die hem een stijve, hakkelige, of stramme gang geven. Hij is niet snel, dus niet de beste keus voor een jogger, maar hij heeft een uitstekend uithoudingsvermogen en kan een goede wandelkameraad zijn.

Bovendien vereisen Golden Retrievers niet het niveau van verzorging dat Poedels hebben, en mensen reageren niet automatisch zo negatief als op de extravagante verzorgingsstijl van een Poedel voor het showen in conformatie. (Hoewel het niet eerlijk is om een hekel te hebben aan de intelligente en joviale Poedel vanwege een showsnit, is de meestal onverdiende reputatie van de Poedel van veel onderhoud toch alomtegenwoordig.)Hij is slim en gemakkelijk te trainen, en reageert goed op lof, spel en voedselbeloningen. Hij zal de clown uithangen voor aandacht, waar hij dol op is. Cotons kunnen een of twee keer blGolden Retriever als de deurbel gaat of als ze iets interessants zien, maar ze blGolden Retriever meestal niet zomaar voor de lol. Zowel gasten als indringers lopen het risico doodgelikt te worden. Vrouwtjes zijn onafhankelijker dan mannetjes en heersen vaak over hen.

Zoals elke hond hebben Cotons vroegtijdige socialisatie nodig – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden, en ervaringen. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je Coton pup opgroeit tot een goed aangepaste, gelukkige hond.

Golden Retriever is trouw als de Schnauzer en plezierig als de Poedel. Net als zijn Schnauzer ouder heeft een Golden Retriever een beschermende aard en is hij een goede waakhond. Net als zijn Poedel ouder, is hij slim en aanhankelijk. Hij zal blGolden Retriever, soms te veel (een eigenschap die in de kiem gesmoord moet worden als hij jong is). Het zijn onafhankelijke honden die een ervaren eigenaar nodig hebben om hun trainingsbehoeften af te handelen, vooral wat socialisatie betreft, want Golden Retriever staat erom bekend niet erg gastvrij te zijn tegenover vreemden en andere honden. Ze zijn wilskrachtig en hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig, dus wonen in een appartement is niet de ideale situatie voor ze. Het is het beste om als pup al vroeg met hun training te beginnen.

Golden Retriever zijn liefdevolle metgezellen die gedijen bij menselijk contact. Als je een buitenhond wilt die lange tijd alleen gelaten kan worden, is Golden Retriever niet het ras voor jou. Dit is een hond die er evenzeer van geniet zijn menselijke metgezellen met liefde te overladen als hij houdt van dezelfde behandeling in ruil daarvoor. Ze kunnen over het algemeen goed opschieten met iedereen, ook met kinderen. Ze kunnen echter territoriaal en bezitterig zijn tegenover hun mensen, vooral in de aanwezigheid van andere honden.

Socialisatie is een must voor dit ras, maar met hun gemakkelijke kameraadschap is dat een plezierige taak. Houd je Golden Retriever pup op een hoogwaardige, caloriearme voeding die voorkomt dat ze te snel groeien. Laat ze niet rennen en spelen op harde oppervlakken zoals stoep, veel springen, of aan gewichten trekken tot ze minstens twee jaar oud zijn en hun gewrichten volledig gevormd zijn. Gewoon spelen op gras is prima, en behendigheidslessen voor puppy’s ook.

Golden Retriever heeft een toegewijde aanhang van liefhebbers, dankzij hun enthousiasme en trouwe kameraadschap. Ze zijn ook vrij vriendelijk voor zowat alle mensen, en ze leren snel! Ze geven niet op tot ze iets beheersen.

Ze vinden het niet erg om met andere huisdieren te leven en over het algemeen gaat dit goed. Let op: ieder karkater is anders!

De levendige Golden Retriever wordt aangetrokken door alles wat beweegt en zal achter katten, konijnen, of iets anders aanrennen dat leuk lijkt om achteraan te zitten. Zijn grote, beweeglijke oren wijzen op zijn superzintuiglijk gehoor, wat hem tot een uitstekende waakhond maakt. Hij blaft misschien geen alarm, maar als je die oren ziet trillen, weet je dat er iets of iemand in de buurt is. Bij zijn gezin is Golden Retriever gelijkmoedig, aanhankelijk, en trouw. Bij vreemden kan hij aanvankelijk gereserveerd zijn, maar hij mag nooit schuw of agressief zijn.

De energieke en temperamentvolle Golden Retriever verpakt veel persoonlijkheid in zijn sterke lichaam. Liefdevol, aanhankelijk en eindeloos amusant, geniet hij van het leven en alles wat het te bieden heeft. Als hij de halve kans krijgt, jaagt hij zijn verlokkingen na over hekken en door de straten. Hij is ongelooflijk intelligent, maar zijn eigenzinnige aard kan hem moeilijk te trainen maken. Vriendelijk tegenover mensen, kan hij agressief zijn tegenover andere honden en elk dier dat op een prooi lijkt, ook katten. Zijn onbevreesde aard brengt hem in gevaar als hij besluit het tegen een grotere hond op te nemen.

Golden Retriever: Lees Alles Over Dit Ras! [Belangrijke Info] (2)

Karakter van een Golden Retriever

De zachtaardige Basset is te laid-back om ooit scherp getemperd te zijn. Hij kan met iedereen opschieten, ook met kinderen en andere dieren, en het enige waar hij echt opgewonden van raakt is een goed geurspoor. Hij is kalm binnenshuis maar alert genoeg dat hij een uitstekende waakhond is. Zoals alle jachthonden kan hij koppig zijn als het op training aankomt en reageert het best op positieve methoden zoals voedselbeloningen en voedselbeloningen. Bassets zijn roedelhonden en zullen ongelukkig zijn als ze de hele dag alleen gelaten worden. Het gezelschap van een andere hond is nuttig.

Zoals elke hond hebben Golden Retrievers vroegtijdige socialisatie – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden, en ervaringen – nodig als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je Basset puppy opgroeit tot een welgevormde hond.

Thuis is hij een gemoedelijke vriend, maar zet hem op een geurspoor en hij is zo serieus als een hartaanval. Deze dwang om zijn neus te volgen betekent dat je hem nooit onaangelijnd zult willen hebben, tenzij je in een afgesloten gebied bent.

Zoals elke hond heeft de Golden Retriever vroegtijdige socialisatie – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden, en ervaringen – nodig als hij jong is. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je Golden Retriever pup opgroeit tot een welgevormde hond.Ze inschrijven in een puppy kleuterklas is een goed begin. Regelmatig bezoek uitnodigen, en ze meenemen naar drukke parken, winkels die honden toelaten, en op ontspannen wandelingen om buren te ontmoeten, zal ze ook helpen hun sociale vaardigheden bij te schaven. Zoals elke hond kan de Golden Retriever schuchter worden als hij niet goed gesocialiseerd wordt – blootgesteld aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden, en ervaringen – als hij jong is. Primaire socialisatie moet plaatsvinden met mensen buiten het huishouden. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je Golden Retriever pup opgroeit tot een welgevormde hond. Zoals elke hond hebben ook Golden Retriever vroegtijdige socialisatie – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden, en ervaringen – nodig als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je Bretonse puppy opgroeit tot een welgevormde hond. Hem inschrijven in een puppy kleuterklas is een goed begin. Regelmatig bezoek uitnodigen, en hem meenemen naar drukke parken, winkels die honden toelaten, en op ontspannen wandelingen om buren te ontmoeten zal hem ook helpen zijn sociale vaardigheden bij te schaven.

Ontmoet altijd minstens een van de ouders – meestal is de moeder degene die beschikbaar is – om je ervan te vergewissen dat ze leuke temperamenten hebben waar je je prettig bij voelt. Het ontmoeten van broers en zussen of andere verwanten van de ouders is ook nuttig om te beoordelen hoe een puppy zal zijn als hij groot is.

Temperament ontstaat niet in een vacuüm. Het wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder erfelijkheid, training, en socialisatie. Puppy’s met een prettig temperament zijn nieuwsgierig en speels, bereid om mensen te benaderen en door hen vastgehouden te worden. Kies de puppy die het midden houdt, niet degene die zijn nestgenoten in elkaar slaat of degene die zich in de hoek verstopt.

Ontmoet altijd minstens een van de ouders – meestal is de moeder degene die beschikbaar is – om je ervan te vergewissen dat ze leuke temperamenten hebben waar je je prettig bij voelt. Het ontmoeten van broers en zussen of andere verwanten van de ouders is ook nuttig om te beoordelen hoe een puppy zal zijn als hij groot is.

Dat zijn de grondbeginselen, maar als je twee Engelse Springer Spaniels naast elkaar zou zetten, zouden ze er heel anders uit kunnen zien. Dat komt omdat bij veel sportieve (jacht)rassen sommige honden gefokt worden om in het veld te werken, terwijl andere in de eerste plaats gefokt worden om showhond te zijn. Uiteindelijk worden het twee heel verschillende types, en dat is wat er met Golden Retriever gebeurd is. Waarom vertellen we je dit? Lees verder en we leggen het uit.

Hij is dol op kinderen en schiet goed op met andere dieren, vooral als hij met hen is grootgebracht. Een keerzijde is dat hij een onafhankelijke denker is en een uitdaging kan zijn om te trainen. Hij is misschien pas mentaal en emotioneel volwassen als hij drie of vier jaar oud is. Met het trainen van je Golden Retriever moet onmiddellijk begonnen worden, want deze honden hebben een erg sterke en koppige persoonlijkheid. Ze zijn niet aan te bevelen voor beginnende hondenouders, want ze zullen iemand nodig hebben die streng en consequent is, en als roedelleider zal optreden. Ze kunnen snel leren door hun hoge intelligentie, maar hun eigenwijze persoonlijkheid maakt ze ook moeilijker te trainen. Deze honden zijn niet voor de zwakkeren van hart.

Golden Retriever is een prima metgezel voor zowel actieve alleenstaanden als gezinnen. Je Golden Retriever gedijt het best in een huis met een grote, omheinde tuin. Ze zijn niet geschikt voor het leven in een appartement en kunnen destructief worden door opgekropte energie van het verblijf in een kleine ruimte. Omdat ze van oudsher boerderijen en vee bewaakten, zullen ze het ook prima doen in meer landelijke gebieden.

Hoogtepunten

 • Golden Retriever is over het algemeen een vlugge, maar koppige leerling. Je kan dus verschillende dingen aan hem leren. Soms moet je wel voet bij stuk houden, want anders kan het zo zijn dat hij het niet gaat doen. Hij zal je willen uittesten!
 • Golden Retriever is vriendelijk voor mensen en kan goed met andere honden omgaan. Sommige kunnen wel ruziezoekend zijn. Baasjes moeten waakzaam zijn als ze Golden Retriever in het openbaar meenemen. Als hij goed gesocialiseerd en getraind is, zal hij waarschijnlijk geen gevecht uitlokken, maar hij kan wel van zich afbijten als andere hem uitdagen.
 • Dit is een actief ras. Hij heeft veel beweging nodig, elke dag. Een tuin om in te spelen is het beste, in combinatie met dagelijkse wandelingen.
 • Om een gezonde hond te krijgen, koop je nooit een Golden Retriever pup van een onverantwoordelijke fokker.

Wat is de persoonlijkheid van een Golden Retriever?

 • Golden Retriever is een hardwerkende, onafhankelijke en atletische hond met veel energie en uithoudingsvermogen. Zoals de meeste, is hij geneigd te graven, te jagen, en (af en toe) te blGolden Retriever. Als je een Golden Retriever overweegt, houdt dan in je achterhoofd dat je veel tijd aan deze hond moet besteden. In principe is altijd het geval. Op het moment dat je dit niet doet, dan gaat iedere hond zich vervelen en uiteindelijk doodongelukkig voelen.
 • Golden Retriever is een actief ras, en hij heeft veel beweging nodig, zowel geestelijk als lichamelijk. Laat hem niet te lang alleen, anders gaat hij zich vervelen, wat leidt tot de bovengenoemde destructieve gedragingen. Training is essentieel om hem goede hondse manieren aan te leren. En hoe verrukkelijk hij ook is, Golden Retriever kan niet goed met anderen opschieten. Hij heeft de neiging met andere honden te vechten en achter kleine dieren aan te gaan die hij als prooi beschouwt.
 • Zijn temperament wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder erfelijkheid, training en socialisatie. Golden Retriever Puppy’s met een prettig temperament zijn nieuwsgierig en speels, bereid om mensen te benaderen en door hen vastgehouden te worden. Kies de puppy die het midden houdt, niet degene die zijn nestgenoten in elkaar slaat of degene die zich in de hoek verstopt.
 • Zoals bij elke hond heeft Golden Retriever vroege socialisatie nodig. Denk hierbij aan blootstelling van verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden, en ervaringen. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je Golden Retriever puppy opgroeit tot een welgevormde hond.
 • Hem inschrijven voor een puppycursus is een goed begin. Regelmatig bezoek uitnodigen, en hem meenemen naar drukke parken, winkels die honden toelaten en meenemen op ontspannen wandelingen zal deze hond helpen zijn sociale vaardigheden bij te schaven.

Hoe gezond is een Golden Retriever?

Een Golden Retriever is over het algemeen gezonde hond. Geen enkel hond is immuun tegen hondenziektes en dat geld ook voor dit hondenras. Zorg er altijd voor dat je een gezonde puppy koopt! Dit verkleint de kans op hondenziektes.

Als je een Golden Retriever puppy koopt, zoek dan een goede fokker die je gezondheidsverklaringen van de beide ouders van je puppy kan laten zien. Gezondheidsverklaringen bewijzen dat een hond getest is op een bepaalde aandoening en er vrij van is.

Welke hondenspullen moet ik aanschGolden Retriever voor een Golden Retriever?

Het is belangrijk dat je weet welke hondenspullen je voor je Golden Retriever moet kopen. Dit zal het socialisatie proces alleen maar versnellen.

Geen tijd?

Heb je geen tijd om alles door te lezen? Ga dan direct naar de juiste pagina van bol.com. Daar staat alles al gefilterd op jouw Jack Russel.

Mocht wel tijd hebben. Lees dan gauw verder om erachter te komen welke hondenspullen je allemaal voor je Golden Retriever kan kopen

Golden Retriever verzorging

Golden Retrievers zijn gebouwd voor actie en houden van ravotten in de buitenlucht. Als je graag wandelt of jogt, gaat je Golden graag met je mee. En als je zin hebt om een bal in de achtertuin te gooien, doen ze graag met je mee; trouw aan hun naam zijn Goldens dol op apporteren.

Door ze af te vermoeien met twee keer per dag 20-30 minuten stevige lichaamsbeweging, blijft je hond rustig als hij weer binnen is. Verslappen in de activiteit kan echter tot gedragsproblemen leiden.

Net als andere retriever rassen zijn Goldens van nature “mondig”, en ze zijn het gelukkigst als ze iets in hun bek te dragen hebben: een bal, zacht speelgoed, krant, of het beste van alles, een stinkende sok.

Je moet extra voorzichtig zijn als je een Golden puppy opvoedt. Deze honden groeien tussen de leeftijd van vier en zeven maanden heel snel, waardoor ze vatbaar zijn voor botaandoeningen. Laat je Golden puppy niet rennen en spelen op erg harde oppervlakken zoals stoep tot hij minstens twee jaar oud is en zijn gewrichten volledig gevormd zijn. Gewoon spelen op gras is prima, en behendigheidslessen voor puppy’s ook.

Poets de tanden van je Golden Retriever minstens twee of drie keer per week om de ophoping van tandsteen en de bacteriën die erin op de loer liggen te verwijderen. Dagelijks poetsen is nog beter als je tandvleesontsteking en een slechte adem wilt voorkomen.

Naast wandelingen houden Golden Retriever van apporteren. Als ze nog puppies zijn, is het echter belangrijk om het rennen op harde oppervlakken te beperken, of het springen op en van meubels, of het glijden over gladde vloeren en tegen de muur botsen. Al deze activiteiten kunnen hun zich nog ontwikkelende gewrichten blesseren. Je Golden Retriever pup zal net zo lang achter een bal aanrennen als je hem toelaat, zelfs als hij moe is, dus het is aan jou om zijn activiteit te beperken. Geef hem een pauze na het vijfde apport of zo.

Hondenbench training komt elke hond ten goede en is een vriendelijke manier om ervoor te zorgen dat je Golden Retriever geen ongelukjes in huis heeft of in dingen terechtkomt die hij niet zou moeten doen. Een krat is ook een plaats waar hij zich kan terugtrekken voor een dutje. Krattraining op jonge leeftijd zal je Golden Retriever ook helpen om opsluiting te accepteren als hij ooit in een pension of ziekenhuis opgenomen moet worden.

Stop je Golden Retriever echter niet de hele dag in een krat. Het is geen gevangenis, en hij moet er niet langer dan een paar uur achter elkaar in doorbrengen, behalve als hij ’s nachts slaapt (hoewel hij veel liever je bed heeft). Golden Retrievers zijn mensenhonden, en ze zijn niet bedoeld om hun leven opgesloten in een krat of kennel door te brengen.

Golden Retriever puppy’s zijn onstuimig. Vroeg trainen is een must, en het is een geweldige manier om een band met je actieve pup op te bouwen. Puppy’s hebben een hoog activiteitsniveau, maar ze hebben ook veel dutjes nodig om op te laden, dus de zware oefening die je een volwassene zou geven is voor hen niet nodig.

Golden Retrievers kunnen snel leren als ze goed gemotiveerd zijn. Gebruik positieve bekrachtigingen zoals voedselbeloningen of een favoriet speeltje om hun aandacht vast te houden, en houd de trainingssessies kort. Golden Retriever raakt snel verveeld als hij steeds dezelfde oefening moet herhalen, dus maak het oefenen van gehoorzaamheid leuk en interessant.

Zoals elke hond heeft Golden Retriever vroege socialisatie – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden, en ervaringen – nodig als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je Golden Retriever puppy opgroeit tot een welgevormde hond.

Knip zijn nagels een of twee keer per maand als je hond ze niet op natuurlijke wijze afslijt om pijnlijke scheuren en andere problemen te voorkomen. Als je ze op de vloer kunt horen klikken, zijn ze te lang. Hondennagels hebben bloedvaten in zich, en als je te ver knipt kun je bloedingen veroorzaken – en je hond zal misschien niet meewerken als hij de volgende keer de nagelknipper tevoorschijn ziet komen. Dus, als je geen ervaring hebt met het knippen van hondennagels, vraag dan een dierenarts of trimsalon om aanwijzingen.

Als hij een jaar oud is, kan je Golden Retriever pup beginnen met je mee te joggen, maar houd de afstand beperkt tot minder dan een mijl en geef hem onderweg regelmatig pauzes. Vermijd harde oppervlakken zoals beton. Naarmate hij verder volwassen wordt, kun je de afstand en de tijd dat je rent vergroten. Deze trapsgewijze niveaus van lichaamsbeweging zullen zijn zich ontwikkelende botten en gewrichten beschermen. Op deze manier zorg je er ook voor dat je hond geen afkeer heeft voor andere honden en mensen. Over het algemeen kan je alle honden trainen om in ieder geval geen ruzie te zoeken met andere honden of personen(uitzonderingen daargelaten)

Artikelen over verzorging van Golden Retriever:

 • Koelmat hond
 • Poepschep
 • Hondentondeuse
 • Honden nagelvijl
 • Hondenshampoo
 • Hondentandenborstel
 • Hondenluier
 • Hondentoilet
 • Honden conditioner

Golden Retriever heeft een eigen willetje en vereist een strenge maar liefdevolle hand om te laten zien wat er van hem verwacht wordt.

Hoeveel voer heeft een Golden Retriever nodig?

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 2x per dag droogvoer van hoge kwaliteit geven. Dit verdeel je over twee maaltijden.

Belangrijk: Hoeveel je hond eet hangt af van zijn grootte, leeftijd, lichaamsbouw, stofwisseling en activiteitsniveau. Honden zijn individuen, net als mensen. Ze hebben niet allemaal dezelfde hoeveelheid voer nodig. Het spreekt bijna vanzelf dat een zeer actieve hond meer nodig zal hebben dan een hond die op de bank zit. De kwaliteit van het hondenvoer dat je koopt maakt ook een verschil. Hoe beter het hondenvoer, hoe meer vit manies en andere belangrijke voedingstoffen hij binnenkrijgt. Dat betekent ook dat je hier minder van moet geven.

Houd je Golden Retriever in goede conditie door zijn voer af te meten en hem tweemaal per dag te voeren in plaats van steeds voer te laten staan. Op deze manier word je hond niet lui en weet hij dat hij zijn eten moet opeten op het moment dat jij het neerzet voor hem.

We hebben wat artikelen geschreven over hondenvoer en dit uitgesplitst per levensfase. Op deze manier krijg je nog meer inzicht over welk hondenvoeren er zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Golden Retriever Puppy

 • puppybrokken
 • puppynatvoer
 • puppysnoep
 • puppysnacks

Golden Retriever Volwassen

 • hondenvoer
  • Graanvrij hondenvoer
  • Biologisch hondenvoer
  • Glutenvrij hondenvoer
 • hondenbrokken
 • hondenbot
 • hondensnacks
  • Kauwstaaf
  • Hondenkluif
  • Graanvrij hondensnacks
 • hondensnoep

Golden Retriever Senior hond

 • senior hondenvoer
 • gedroogde hondensnacks
 • hypoallergene hondensnacks

Voor iedere levensfase

 • Placemat voerbak
 • Honden drinkbak
 • Anti schrokbak
 • Hondenvoer container
 • Automatische voerbak hond

Wat is de vachtkleur van een Golden Retriever

Golden Retrievers hebben een dichte, waterafstotende bovenvacht met een dikke ondervacht. Sommige vachten zijn golvend, andere zijn recht. De vacht veert op de achterkant van de voorpoten en het onderlichaam, met zwaardere bevedering op de borst, de achterkant van de dijen, en de staart.

Golden Retrievers zijn er in alle tinten goud, van licht- tot donkergoud. Sommige fokkers zijn begonnen met de verkoop van “zeldzaam witte Goldens”, maar de American Kennel Club erkent wit niet als vachtkleur voor het ras.

Golden Retrievers verharen matig in de winter en de zomer, en hevig in de lente en de herfst. Als je met een Golden samenwoont, zul je je moeten aanpassen aan een zekere hoeveelheid hondenhaar in je huis en op je kleren.

De dikke vacht van de Golden betekent veel verzorging. Dagelijks borstelen is aan te bevelen om klitten te voorkomen, en een keer per week is het absolute minimum. Je Golden zal ook minstens een keer per maand een bad nodig hebben, vaak vaker, om hem er schoon uit te laten zien en schoon te laten ruiken.

Poets de tanden van je Golden minstens twee of drie keer per week om de opeenhoping van tandsteen en de bacteriën die erin op de loer liggen te verwijderen. Dagelijks poetsen is nog beter als je tandvleesontsteking en een slechte adem wilt voorkomen.

Golden Retriever: Lees Alles Over Dit Ras! [Belangrijke Info] (3)

Knip de nagels een of twee keer per maand als je hond ze niet op natuurlijke wijze afslijt. Als je ze op de vloer kunt horen klikken, zijn ze te lang. Korte, netjes geknipte nagels houden de voeten in goede conditie. Hondennagels hebben bloedvaten in zich, en als je te ver knipt kun je bloedingen veroorzaken – en je hond zal misschien niet meewerken als hij de volgende keer de nagelknipper tevoorschijn ziet komen. Dus, als je geen ervaring hebt met het knippen van hondennagels, vraag dan een dierenarts of trimsalon om aanwijzingen.

Controleer de oren van je Golden Retriever wekelijks en veeg ze uit met een watje dat bevochtigd is met een door je dierenarts aanbevolen reinigingsmiddel. Steek nooit wattenstaafjes of iets anders in de gehoorgang, anders kun je ze beschadigen. Je Golden Retriever kan een oorontsteking hebben als de binnenkant van het oor slecht ruikt, er rood uitziet of teder lijkt, of als hij vaak met zijn kop schudt of aan zijn oor krabt.

Verdere belangrijke aandachtspunten zijn:

 • De meeste baasjes kiezen ervoor een professionele trimmer te zoeken om de vacht van Golden Retriever te onderhouden.
 • Poets de tanden van je Golden Retriever minstens twee of drie keer per week om de opeenhoping van tandsteen en de bacteriën die erin op de loer liggen te verwijderen. Dagelijks poetsen is nog beter als je tandvleesontsteking en slechte adem wilt voorkomen.
 • Knip zijn nagels een of twee keer per maand als je hond ze niet op natuurlijke wijze afslijt om pijnlijke scheuren en andere problemen te voorkomen. Als je ze op de vloer kunt horen klikken, zijn ze te lang. Hondennagels hebben bloedvaten in zich en als je te ver knipt, kun je bloedingen veroorzaken. Je hond zal misschien de volgende keer niet meer meewerken als hij de nagelknipper tevoorschijn ziet komen. Dus, als je geen ervaring hebt met het knippen van hondennagels, vraag dan een dierenarts of trimsalon om te assisteren.
 • Zijn oren moeten wekelijks gecontroleerd worden op roodheid of een nare geur, die op een infectie kunnen wijzen. Als je de oren van je hond controleert, veeg ze dan uit met een watje dat bevochtigd is met een zachte, pH-gebalanceerde oorreiniger om infecties te helpen voorkomen. Steek niets in de gehoorgang; maak alleen het uitwendige oor schoon.
 • Begin je Golden Retriever eraan te wennen dat hij geborsteld en onderzocht wordt als hij nog een puppy is.
 • Kijk bij het verzorgen naar zweertjes, uitslag, of tekenen van infectie zoals roodheid, tederheid, of ontsteking op de huid, in de neus, mond, en ogen, en op de poten. Ogen moeten helder zijn, zonder roodheid of afscheiding. Je zorgvuldige wekelijkse onderzoek zal je helpen om mogelijke gezondheidsproblemen vroeg op te sporen.

Zoals eerder gezegd, moet je deze hond regelmatig uitlaten. Hiervoor heb je ook de juiste soort wandelspullen nodig. Lees hier zeker ook onze artikelen over:

Golden Retriever Wandelspullen

 • Puppy riem
 • Puppy tuigje
 • Hondenhalsband
 • Hondenriem
 • Sliphalsband
 • Slipketting
 • Hondentuigje
 • Hondenharnas
 • Hondenlamp

We merken dat er ook behoefte is naar informatie over hondenkleren. Om deze reden hebben we hier ook wat links naar artikelen toegevoegd.

Golden Retriever hondenkleding

 • Honden bodywarmer
 • Hondenkleding
 • Hondentrui
 • Hondensokken
 • Hondenjurk
 • Hondenbadjas

Slaapplek Golden Retriever

Stop Golden Retrieverechter nooit de hele dag in een hondenbench. Het is geen gevangenis, en hij zou er niet meer dan een paar uur per keer in moeten doorbrengen, behalve als hij ’s nachts slaapt (als dat de plaats is waar hij slaapt – hij zal het liefst bij jou in bed liggen).

We hebben wat artikelen geschreven over alles wat te maken heeft met slapen. Deze artikelen bestaan uit de volgende onderwerpen:

Artikelen over de slaapplek

 • Puppybench
 • Beste Puppyren
 • Puppymand
 • Hondenmand
  • Hondeniglo
  • Donut hondenmand
 • Hondenbench
  • Reisbench
  • Autobench
 • Hondenkussen
 • Hondenmatras
 • Hondenslaapzak
 • Hondenstretcher

Golden Retriever Hondenspeeltjes

Zorg er dus ook voor dat je ingelezen bent over welke hondenspeeltjes je het beste kan kopen.

Hondenspeeltjes

 • Puppyspeelgoed
 • puppyknuffel
 • Beste Hondenballen
 • Hondentouw
 • Ballenwerper
 • Bijtring
 • Snackbal hond
 • Hondenpuzzel
 • Kauwspeelgoed
 • Honden knuffel
 • Piepspeeltje hond
 • Snuffelmat
 • Hondenzwembad
 • Denkspelletjes hond
 • Hondenfrisbee
 • Hondentunnel
 • Hondenspeelgoed

Meest gestelde vragen over Golden Retriever

We zijn bijna bij het einde. We willen nog de meest gestelde vragen over Golden Retriever met je delen, die onze lezers aan ons vragen.

Hoe groot wordt een Golden Retriever?

De schofthoogte van een reu Golden Retriever is 55 tot 61 centimeter en bij een Golden Retriever teefje ligt het tussen de 51 en 56 centimeter.

Hoe zwaar weegt een Golden Retriever?

Een Golden Retriever weegt tussen de 25 en 34 kilo. Dit wordt gezien als een gezond gewicht.

Hoe oud kan een Golden Retriever worden?

De levensverwachting van een Golden Retriever is 10 tot 12 jaar.

Hoe vaak moet je een Golden Retriever uitlaten?

Zorg ervoor dat je Golden Retriever 3 keer per dag uitlaat. Iedere uitlaatronden moet minimaal 15 minuten duren.

Hoe is een Golden Retriever met kinderen?

Een Golden Retriever is uitstekend met kinderen en zal met ze spelen en ze beschermen. Zonder zorgvuldige gehoorzaamheidstraining kunnen ze echter de rol van roedelleider overnemen en dominant worden, vooral tegenover kinderen, minder wilskrachtige volwassenen, of andere honden.

Zoals bij elk ras moet je kinderen altijd leren hoe ze honden moeten benaderen en aanraken, en altijd toezicht houden op interacties tussen honden en jonge kinderen om bijten of trekken aan oren of staart van de kant van een van beide partijen te voorkomen. Leer je kind nooit een hond te benaderen terwijl hij eet of slaapt, of te proberen het eten van de hond af te pakken. Geen enkele hond, hoe vriendelijk ook, mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten.

Golden Retriever: Lees Alles Over Dit Ras! [Belangrijke Info] (4)

Wat kost een Golden Retriever?

Je moet denken aan een prijs van 1000 euro tot 1500 euro. Het kan meer worden, maar dat is afhankelijk van welke stamboom je koopt. Onder de 1000 euro adviseren wij niet om te doen. Vaak koop je dan van een broodfokker met alle gevolgen nadien!

We hopen dat je een beetje wijzer bent geworden over Golden Retriever. Laat ons vooral weten als je nog vragen hebt en we zijn benieuwd

Golden Retriever: Lees Alles Over Dit Ras! [Belangrijke Info] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 6127

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.