Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (2024)

Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (1)

Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (2)

Deze grote retriever staat bekend om zijn weelderige, middellange goudkleurige vacht. Hij heeft een vriendelijke uitstraling en is perfect symmetrisch gebouwd. Hij loopt met lange, krachtige stappen en maakt daarbij een vloeiende beweging. Een volwassen reu heeft een schofthoogte van 56-61cm en weegt 30-34kg. Een volwassen teefjeis 51-56cm en 27-32kg.

Wat je moet weten over dit ras

 • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
 • Uitgebreide training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
 • Grote hond
 • Een beetje kwijlen
 • Moet om de dag verzorgd worden
 • Rustige hond
 • Geen waakhond
 • Gaat goed samen met andere huisdieren

Belangrijkste gegevens

Eigenschappen

Belangrijkste gegevens

Levensverwachting:10-12 jaar
Gewicht:27–34kg
Hoogte:51–61cm
Kleuren:De vacht van een Golden Retriever kan variëren in tinten van goud tot roomkleur.
Grootte:Groot

Eigenschappen

Kindvriendelijk:5/5
Behoefte aan beweging:5/5
Goed te trainen:5/5
Kan goed alleen zijn:1/5
Sociaal tov andere dieren:5/5
Energieniveau:5/5
Verzorgingsbehoefte:4/5
Verharen:5/5

Previous Next

Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (3)
 1. 1 of 1

Persoonlijkheid

De Golden Retriever is een vriendelijke hond met een stabiel karakter, die zich meestal goed aanpast aan het gezinsleven. Hij wordt graag betrokken bij alle activiteiten, zowel binnen als buiten. Hij is een echte retriever en hij zal alles wat in zijn muil past willen verslepen of dragen. Verder is hij gek op water, dus zorg ervoor dat het veilig is als er water in de buurt is. De Golden Retriever is echter een piekeraar, en het is belangrijk dat je tijdens trainingen zorgvuldig omgaat met zijn gevoelige kant.

Previous Next

Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (4)
 1. 1 of 1

Oorsprong

Sir Dudley Marjoribanks (Heer Tweedmouth) vond de blonde kleur van retrievers prachtig en kocht in 1865 in het Engelse Brighton een hond genaamd 'Nous'. Hij kruiste deze hond met een Tweedwater-spaniël-teef, een leverkleurige retriever. In de twintig jaar daarna ging hij verder met fokken, en gebruikte hij ook Labrador Retrievers, rode Setters en mogelijk een paar bloedhonden om reukvermogen en kracht toe te voegen. Hieruit ontstond de Golden Retriever. In 1908 werd het ras geregistreerd als de Golden Flatcoat. In 1913 werd de naam aangepast naar Golden of Yellow Retriever en in 1920 kreeg het ras de naam die hij nu nog steeds heeft.

De Golden Retriever kan last krijgen van verschillende erfelijke oogaandoeningen en heup- en ellenboogdysplasie (een afwijking die pijnlijk kan zijn en kan leiden tot mobiliteitsproblemen). Het is belangrijk om naar de oogtesten en heupscores te kijken voordat er wordt gefokt.

Een volwassen Golden Retriever heeft redelijk veel beweging nodig om hem in topconditie te houden. Als puppy mag hij niet te veel beweging krijgen om problemen aan zijn botten en gewrichten te voorkomen. Een paar uur beweging per dag is voldoende voor een fitte volwassen hond, maar hij beweegt graag meer als hij de kans krijgt!

Honden van grote rassen moeten een andere verhouding van vitamines en mineralen uit hun voeding halen dan kleine honden. Ze zijn ook vatbaarder voor een opgeblazen gevoel en maagproblemen. Je kunt het risico daarop wel minimaliseren door vaker kleinere maaltijden aan te bieden.

Omdat hij een dichte vacht heeft, moet een Golden Retriever regelmatig worden verzorgd. De ondervacht is waterafstotend en dus extreem dik. Voorkom dat er matten in komen, want dit is pijnlijk voor de hond. Zijn lange vacht trekt gemakkelijk vuil en modder aan, maar zodra de vacht droog is kun je dat er vrij gemakkelijk weer uit krijgen.

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is en laat honden en jonge kinderen altijd onder toezicht met elkaar spelen.

Vergelijkbare Rassen:

Labrador

Flat-Coated Retriever

Chesapeake Bay Retriever

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (5)

Op zoek naar een hond

Is dit het juiste ras voor jou?

Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.

Doe de test

Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (6)

Op zoek naar een hond

Vind een goede fokker

Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.

Lees meer

Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (7)

Op zoek naar een hond

Denk je erover om een ​​puppy te nemen?

Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.

Schrijf je in

Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (8)

Op zoek naar een hond

Een hond in huis

Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Lees meer

Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (9)

Adoptie

Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?

Lees meer

Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (10)

Puppy advies

Alles wat je moet weten

Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.

Lees meer

Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (11)

Op zoek naar een hond

Voordelen van een hond in huis

Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!

Lees meer

Niewsbrief

Purina Puppyclub

Wij helpen je bij het opvoeden van je puppy!​ Ontvang wekelijks,gepawsonaliseerdpuppyadvies rechtstreeks in jeinbox. Zodat je in het eerste jaar met je pup nooit alleen staat met de grote enkleine uitdagingen die horen bij het opvoeden van een puppy. Leer elke weeknieuwe dingen in de nieuwsbrief en krijg advies van onze experts.

Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (12)

Tips voor elke ontwikkelingsfase​.

Persoonlijk advies van onze experts.

Geweldige kortingen en acties van onze merken.

Ontvang onze puppyclubnieuwsbrief

Registreer nu

Golden Retriever - Alles over dit hondenras | Purina (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6135

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.